Μείωση αποδοχών Δημοσίων Υπαλλήλων

Μείωση αποδοχών Δημοσίων Υπαλλήλων

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Η ανακολουθία των προεκλογικών δηλώσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται και σε ότι αφορά στα εργασιακά δικαιώματα και τις οικονομικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας. Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ προεκλογικά υποσχέθηκε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι θα χορηγήσει «αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό», λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ήδη έχει ανακοινώσει το πάγωμα των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων, τη μείωση των επιδομάτων τους κατά 10%, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και την αύξηση της παρακράτησης του φόρου, γεγονότα που πρακτικά σημαίνουν την πραγματική μείωση των μηνιαίων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα τροφοδοτεί ένα καθεστώς παραφιλολογίας και για περαιτέρω μειώσεις των επιδομάτων τους και ακόμη για πιθανή  κατάργηση του 14ου μισθού.

Η πραγματική μείωση των αποδοχών όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπεται να ξεπεράσει ακόμα και το 10%, εάν συνυπολογιστεί η σχέση μεταξύ πληθωρισμού, παγώματος μισθών, μείωσης κατά 10% όλων των επιδομάτων, κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης και αύξησης της έμμεσης φορολογίας.

Τα μέτρα που ήδη ανακοίνωσε ή μελετά η κυβέρνηση, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2010, είναι σίγουρο ότι θα καταστήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους εξιλαστήρια θύματα της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποια είναι η επίσημη τοποθέτηση και δέσμευση του αρμόδιου Υπουργείου αναφορικά με όλα όσα ακούγονται σχετικά με περαιτέρω περικοπές επιδομάτων ή  την περικοπή  του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων;

- Εάν υλοποιήσει η κυβέρνηση τα προαναφερθέντα μέτρα  ή όσα φημολογούνται αναδρομικά από 1/1/2010, τον Απρίλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να έχουν πάρα πολύ μεγάλη μείωση των αποδοχών τους. Εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο τη δυνατότητα, έστω για τμηματική είσπραξη των περικοπών των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων;